Fresh Dent - Servicii

Consultații și plan de tratament

Aprecierea statusului dentar și parodontal. Stabilirea diagnosticului. Vă oferim informații precise privind tratamentele necesare, etapele de execuție și estimarea costurilor.

Odontologia

Este specialitatea stomatologică care tratează leziunile carioase și necarioase (fracturi, distrofii, leziuni de uzură dentară) prin reconstituirea directă a coroanei dentare cu materiale fizionomice (compozite, compomeri) sau nefizionomice (amalgam). Odontologia presupune obturaţii (plombe) și extirpare vitală (scos nerv)

Endodonția

Este ramura stomatologiei ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afectiunilor pulpare. 

Pulpa dentară este un țesut conjunctiv foarte bine vascularizat și inervat ce ocupă camera pulpară și canalul radicular. În anumite condiții patologice (cel mai frecvent, carii profunde, avansate), pulpa se infectează. Astfel, este necesară extirparea ei de la nivel coronar și radicular. Endodonția se ocupă de îndepărtarea țesutului pulpar afectat și restaurarea spațiului canalului radicular, rămas liber după extirpare. Extirparea și restaurarea sistemului endodontic se realizează cu instrumentar, tehnici și materiale specifice.

Protetica dentară

Însumează metodele de restaurare morfo-funcţională şi estetică a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile:

  • Protetica dentară fixă: coroane și punți dentare. Materialele din care se pot realiza sunt: metalice, metalo-ceramice, ceramica pe zirconiu, integral ceramice, metalo-compozite.
  • Protetica dentară fixă: coroane și punți dentare. Materialele din care se pot realiza sunt: metalice, metalo-ceramice, ceramica pe zirconiu, integral ceramice, metalo-compozite.
  • Protezarea mobilizabilă a edentaţiilor totale: proteza totală acrilică sau flexite.

Bolile parodontale (parodontoza)

Sunt afecțiuni ale gingiei și osului alveolar precum și ale ligamentelor ce susțin dintele în alveolă. Ele sunt cauzate în principal de placa bacteriană, care determină inflamația parodonțiului marginal. În faza incipientă, afecțiunea parodontală poartă numele de gingivită și este reversibilă prin tratament adecvat și menținerea unei igiene riguroase. Netratată, gingivita poate duce la parodontopatie (parodontoză) și în final la pierderea dinților de pe arcadă.

Tratamentul parodontozei este anevoios și de durată, presupunând detartraje, chiuretaj radicular, adiții de os și operații cu lambou.

Pedodonția

Este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul dinților de lapte și a dinților permanenți tineri.

Este important să tratăm din timp problemele dentare apărute la copii pentru că acestea se vor regăsi și în dentiția definitivă dacă nu sunt eliminate. Tot aici este bine să menționăm că sigilările dentare aduc un mare plus de sănatate dinților definitivi.

Profilaxia dentară

Este acea parte a stomatologiei ce previne apariția și evoluția cariei și a bolii parodontale. Profilaxia presupune îndepartarea depozitelor de placă bacteriană și de tartru prin tehnici specifice profesionale, precum și îmbunătațirea igienei orale personale a pacientului. Este mai bine să previi decât să tratezi și este și mai economic. Prevenția este esențială pentru o dantură sănătaoasă. Controlul stomatologic profilactic este recomandat de la vârsta de 3-4 ani. Principalele manopere de profilaxie sunt:

  • Detartrajul – procedeul de înlăturare a tartrului și a depunerilor dentare, ajutând la prevenirea și tratarea bolilor gingivale și parodontale
  • Periajul profesional – îndepartează în totalitate depozitele microscopice rămase pe dinte și ajută la mineralizarea smalțului.
  • Fluorizarea locala – procedeul prin care se aplică pe dinți un gel sau lac special ce prezintă un conținut ridicat de fluor. Acesta previne apariția cariei crescând rezistența smalțului.
  • Evidențierea plăcii bacteriene cu revelatori de placă – sunt aplicate soluții de diferite concentrații pe dinți pentru a colora placa bacteriană.
  • Sigilarea santurilor si fosetelor – presupune aplicarea de material la nivelul acestora pentru a preveni infiltrarea și colonizarea microbiană

Estetica dentară

Este o ramură a stomatologiei spre care converg toate celelalte specialitați și reprezintă, de fapt, cel mai important instrument în recrearea unui aspect fizionomic agreabil și a unui zâmbet armonios. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva tratamente stomatologice care refac estetica dentară:

  • albirea dinților (externa sau interna)
  • obturațiile (plombele) la nivelul dinților anteriori
  • fațetele din compozit (metodă în cabinet) sau din ceramica (metodă realizată cu ajutorul laboratorului)
  • coroanele integral ceramice
  • alinierea dintilor cu ajutorul aparatelor ortodontice

Implantologie

Este un dispozitiv metallic care se introduce în osul maxilar cu scopul de a înlocui unul sau mai mulți dinți redând, în proporție de 95%, funcționalitatea acestora. Previne migrarea dinților și retracția gingiei, oprește atrofia osoasă și parodontita. Este o alternativă pentru varianta de protetica dentară care presupune șlefuirea dinților naturali.

  • Asigură o masticație similară cu cea a dinților naturali.
  • Este biocompatibil cu organismul datorită materialului, titan, de înaltă calitate.
  • Parte a esteticii dentare, redă aspectul natural al danturii.
  • Este o soluție rezistentă pe termen lung.